Skip to main content
Юридически факултет

Юридически факултет

Search
Юридически факултет
Правната наука
Обучение
Катедри
Нашите студенти
  

______________________
Правила за организацията на учебната дейност
______________________
Семестри и сесии
Право редовно 1 курс зима
Право редовно 2 курс зима
Право редовно 3 курс зима
Право редовно 4 курс зима
Право редовно 5 курс зима
МО редовно 1 курс зима
МО редовно 2 курс зима
МО редовно 3 курс зима
МО редовно 4 курс зима
Програма задочно право 1 курс зима
Програма задочно право 2 курс зима
Програма задочно право 3 курс зима
Програма задочно право 4 курс зима
Програма задочно право 5 курс зима
Програма задочно право 6 курс зима
______________________
Научни и учебни прояви
Международна научна конференция на тема: Правата на човека - 70 години след приемането на Всеобщата декларация на правата на човека
Научни проекти
Международна научно-приложна конференция „Предизвикателства пред финансовото управление и контрол на средствата от Европейския съюз“
Научно-практическа конференция „Международните бизнес отношения и бежанската криза“
______________________

 Специалност "Право"

collapse Курс : 1 ‎(12)
collapse Курс : 2 ‎(14)
collapse Курс : 3 ‎(13)
collapse Курс : 4 ‎(17)
collapse Курс : 5 ‎(23)

 Специалност "Международни отношения"

collapse Курс : 1 ‎(12)
collapse Курс : 2 ‎(10)
collapse Курс : 3 ‎(15)
collapse Курс : 4 ‎(9)
 
 

 

30 години ШКОЛАТА

„Модерното общество“

на студентите и преподавателите от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

 

Семинарът ще се проведе от 8 до 15 септември 2019 г. под научното ръководство на

проф. д-р Огнян Герджиков.

Тема: „Право и отговорност“

Срок за кандидатстване:

31 юли 2018 г.

 

Условията и реда за участие можете да откриете на адрес: www.shkolata.com . Вашите запитвания можете да отправите чрез e-mail на: info@shkolata.com .

 Очакваме ви!

 

 

 Дипломиране на Випуск 2018

 

Слово на декана на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. д-р Даниел Вълчев по повод връчване на дипломите на студентите по право от Юридическия факултет, випуск 2018

 

Уважаема госпожо Председател на Народното събрание,

Уважаеми господин Председател на Конституционния съд,

Уважаеми господин Ректор,

Уважаеми господин Главен прокурор,

Уважаеми ръководители на магистратури, народни представители, министри и заместник-министри,

Уважаема госпожо Председател на Висшия адвокатски съвет,

Скъпи колеги – преподаватели и студенти,

Драги родители и гости,

За мен е голяма чест да открия днешната церемония по връчване на дипломите на студентите от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”. Тази година имаме големия шанс да направим това в сградата на Народното събрание на Република България, с което допълнително да подчертаем значението на този тържествен акт. Иска ми се още в началото да кажа думи на благодарност за домакините в лицето на Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, която не само от сърце подкрепи идеята да дойдем тук, но и направи възможна цялата сложна организация по нейното реализиране. Нека да й благодарим с нашите аплодисменти.

 

Previous Image Pause Next Image

 Национално състезание по гражданско и търговско право "Кристиан Таков"

На 11-ти и 12-ти май 2019 г. в Съдебната палата в гр. София се проведоха финалите на Националното състезание по гражданско и търговско право "Кристиан Таков".  Тази година в състезанието взеха участие 19 отбора от различни университети. За финалната фаза се класираха 8 отбора.
 
Първото място в състезанието бе спечелено от отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Александър Лешев, Асен Стефанов, Никола Златарев и Тихомир Рачев.  На второ място се класира отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Цвета Гаврилова, Домна Манчева, Любослав Хинов и Любомир Кючуков.
 
Александър Лешев спечели и индивидуална награда за най-добър оратор, връчвана от Фондация "Кристиан Таков".

 

 

 Призово класиране в Международно състезание по право на ЕС

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечели призовото трето място в Международно състезание по право на Европейския съюз за Централна и Източна Европа (The Central and Eastern European Moot Competition).

Отборът в състав Илияна Тодорова (3-ти курс), Владимир Славов (4-ти курс), Дамян Пилков (5-ти курс) и Ивелин Куленски (2-ри курс), под ръководството на треньорките Ани Станчева и Ана Петрова, заслужено завоюва място на почетната стълбичка. Състезанието, което тази година честваше своята 25-годишнина, се проведе в сърцето на Европа – в Съда на Европейския съюз в Люксембург, между 2-ри и 5-ти май. Допълнителен повод за гордост е и индивидуалната награда за оратор, спечелена от Илияна Тодорова за отличните й презентационни умения. За високото ниво на отбора говори и фактът, че в първия кръг (писмени защити и устни пледоарии) отборът на Софийския университет получи най-висок брой точки и се класира за полуфинала с първи резултат. С това възпитаниците на Юридическия факултет за пореден път показват, че са сред най-добрите в Европа.

The Central and Eastern European Moot Competition (CEEMC) е едно от най-престижните международни състезания по право на ЕС.  Организира се от The British Law Center и се провежда под патронажа на Съда на Европейския съюз и Университета в Кеймбридж. Състезанието представлява симулативен процес по преюдициално запитване пред Съда на Европейския съюз, като от всеки участващ отбор се изисква да аргументира позициите на ищец и на ответник под формата на писмени защити и устни пледоарии на английски език. Журито е съставено от съдии от Съда на ЕС, генерални адвокати и водещи специалисти в сферата на правото на ЕС. Тазгодишният казус засягаше теми, свързани със защитата на лични данни и с отговорността на държавите членки за нарушение на правото на ЕС.  

Отборът и треньорите искат да изразят своите специални благодарности  към ръководството на Юридическия факултет на Софийския университет, „Сиела норма“ АД, издателство „Сиби“ и Висшия адвокатски съвет за финансовата подкрепа и съдействие.

 

 

 Национално състезание за решаване на наказателноправни казуси

Студенти от Софийския университет победиха в Националното състезание за решаване на наказателноправни казуси

Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечелиха Националното състезание за решаване на наказателноправни казуси. Сили във финала на състезанието премериха двата отбора на Алма матер.

В периода от 10.05.2019 г. до 12.05.2019 г. Съдебната палата на гр. София бе домакин на второто издание на Националното състезание за решаване на наказателноправни казуси, организирано от Юридическия факултет на Софийския университет. Участие в състезанието взеха студенти от юридическите факултети на Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Варненския свободен университет, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които сформираха общо десет отбора.

Състезанието се проведе под формата на симулиран наказателен процес, при който студентите представят обвинение в ролята на прокурори или защита като адвокати по казус, адаптиран от реално наказателно дело. То протече в четири етапа на елиминационен принцип. След първия останаха осем отбора, а след втория - четири. Така един срещу друг в полуфиналите се изправиха „Пена Максима“ от Софийския университет срещу „Логос“ на Нов български университет и „Астрея“ от УНСС срещу „Темида“ на Софийския университет.

Финалът беше в неделя между двата отбора на Софийския университет. Един срещу друг в ролята на обвинители и защитници застанаха „Пена Максима“ и „Темида“, а победата беше за прокурорите от „Пена Максима“. Екипът на обвинението беше с капитан Петър Баев и членове на отбора Вили Дацов, Илия Ласин, Дебора Динева, Крум Динев и Николай Недялков. Защита бе представена от Илина Василева, Василена Мидова, Даяна Василичина, Димана Митева, Цветалина Коцева и Недко Радев.

На трето място се класира отборът на УНСС „Астрея“ с капитан Кристиян Хаджиев, който успя да победи отбора на Нов български университет „Логос“.

На финала студентите премериха сили като обвинители и защитници по наказателно дело за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, което миналата година приключи с окончателно решение на Върховния касационен съд.

В ролята на жури по време на състезанието взеха участие само действащи съдии – сред тях бяха зам.-председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, Галина Тонева от ВКС и наказателните съдии Анелия Щерева, Татяна Грозданова, Руси Алексиев, Даниела Талева, Иво Хинов, Елена Попова, Даниела Врачева, Николай Урумов, Георги Крушарски, Велизар Костадинов, Екатерина Николаева, Владимир Пензов, Насуф Исмал, Филип Радинов, Албена Момчилова, Доника Тарева, Павел Панов, Катя Боева, Гергана Лазарова и Мария Дончева.

Наградите на победителите бяха връчени от зам.-декана на Юридическия факултет на Софийския университет доц. д-р Камелия Цолова.

 

Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечели второ място на престижното международно състезание по защита на правата на човека European Human Rights Moot Court Competition (https://ehrmcc.elsa.org/), провеждащо се ежегодно в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, Франция.

Поздравления за блестящото представяне на двете участнички - Павла Цветкова и София Баядсе, както и за треньорите Христина Динчева и Емануил Колев, които работиха с отбора неуморно и всеотдайно през изминалата година.

Повод за гордост е и обстоятелството, че наградата за най-добър оратор беше присъдена на Павла Цветкова. Състезанието се организира от Европейската асоциация на студентите по право (ЕЛСА) и Съвета на Европа, представлява симулация на процеса пред Европейският съд по правата на човека и се провежда на два етапа - писмен кръг и устни пледоарии. Казусът тази година беше свързан със защитата от домашно насилие и дискриминация, основана на пол, справедлив съдебен процес и наличие на ефективни средства за защита. В състезанието участваха отбори от над 60 университета в Европа, като отборът на Софийския университет достигна до големия финал и се представи достойно срещу отбора на Университета в Оксфорд. Това е четвърто участие на СУ на това състезание, като са трети път наш отбор достига до големия финал."

 Девето състезание по гражданско и търговско право

На 20.04.2019 г. в гр. Бургас се проведе Деветото междууниверситетско състезание по гражданско и търговско право. Участие взеха 12 отбора от 6 университета (Софийски университет "Св. Климент Охридски", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Университет за национално и световно стопанство, Русенски университет "Ангел Кънчев", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Бургаски свободен университет. Журито бе съставено от 8 преподаватели от университетите, които взеха участие. Софийски университет бе достойно представен от три отбора, в които взеха участие Александър Лешев, Асен Стефанов, Никола Златарев и Тихомир Рачев; Кети ДенчеваНиколета КостоваПетя Колева и София Коланева; Александра  Александрова, Даниел Михалев, Даниела Чавдарова и Илина Боюклиева.
Първото място в състезанието бе спечелено от отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Александър Лешев, Асен Стефанов, Никола Златарев и Тихомир Рачев.
Ръководител на отборите на Софийски университет са гл. ас. д-р Венцислав Л. Петров и гл. ас. д-р Виктор Токушев.

 Факултетното състезание по решаване на наказателноправни казуси


Previous Image Pause Next Image
В периода от 19.04.2019 г. до 21.04.2019 г. в Учебната база на Прокуратурата на Република България „Цигов чарк“, гр. Батак, се състоя финалът на Факултетното състезание по решаване на наказателноправни казуси на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, организирано от катедра „Наказателноправни науки“.

В него взеха участие четири отбора на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Победителите, които ще представляват Университета на националното състезание за решаване на наказателноправни казуси, бяха излъчени от комисия в състав: заместникът на главния прокурор на Република България – г-жа Ася Петрова, проф. д.ю.н. Маргарита Чинова и д-р Десислава Петрова – прокурор в Софийската градска прокуратура.

На първо място се класира отборът с капитан Петър Баев, заедно с Вили Дацов, Илия Ласин, Дамян Димов, Крум Динев, Евгени Станоев, Николай Недялков и Дебора Динева.

На второ място се класира отборът с капитан Илина Василева, заедно с Цветелина Коцева, Василена Мидова, Недко Радев, Димана Митева, Добрин Спасов, Даяна Василчина и Валентин Кунчев.

Отборите, които се класираха на трето и четвърто място, бяха определени от комисии в състав Елена Розалинова – съдия в Софийския районен съд, Димитър Пехливанов – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Доника Тарева – съдия в Районен съд – Пловдив и Христофор Рачев – прокурор в Районна прокуратура – Перник.

На трето място се класира отборът с капитан Нели Бачева, заедно с Даниела Христова, Дарина Христова, Георги Божинов и Димитър Димов.

На четвърто място се класира отборът с капитан Светлина Малинова, заедно с Атанас Павлов, Йордан Владов, Мила Стоянова и Тодор Джонев.

Наградата на главния прокурор на Република България за най-добър оратор беше връчена от неговия заместник – г-жа Ася Петрова на Николай Недялков, студент в четвърти курс, който получи плакета на Прокуратурата на Република България.

Награди за ораторски умения получиха и студентите Светлина Малинова и Даниела Христова.

Международната научна конференция „Правата на човека – 70 години след приемането на Всеобщата декларация за правата на човека от ООН“, София, 10 декември 2018 г. Програма на конференцията - линк.
Отборът на Юридическия факултет в състав: Цочо Бошнаков (четвърти курс), Светлин Берков(четвърти курс) и Николай Ангелов (втори курс), спечели в две категории Националното състезание по медиация. Състезанието се провежда за втора година на 17-18 ноември 2018 г. в гр. София. Категориите, в които се отличават студентите са "Най-добър екип адвокат и клиент" и "Най-добър медиатор". Съревнованието е между осемнадесет (18) отбора от цялата страна. Треньор на отбора е адвокатът и медиатор Дима Александрова, възпитаник на Юридическия факултет при СУ "Св. Климент Охридски".
От 1 до 8 септември 2018 г. в гр. Китен ще се проведе 29-то издание на ШКОЛАТА на студентите и преподавателите от Юридическия факултет на СУ"Св. Климент Охридски" "Модерното общество". Тема: „Право и закон”. Научен ръководител: проф. д-р Огнян Герджиков. Срок за кандидатстване: 31 юли 2018 г. Условията и реда за участие можете да откриете на адрес: www.shkolata.com Класираните кандидати ще получат възможността за творческа изява в различни дискусионни области на правната наука. Вашите запитвания можете да отправите чрез e-mail на: info@shkolata.com Очакваме ви!
На 19.05.2018 г. в гр. Бургас се проведе Осмото междууниверситетско състезание по решаване на казуси по гражданско и търговско право. Участие взеха 10 отбора от 6 университета (Софийски университет "Св. Климент Охридски", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Русенски университет "Ангел Кънчев", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Бургаски свободен университет. Журито бе съставено от 10 преподаватели от всички университети, които взеха участие. Първо място зае отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Петя Норова, Емануил Колев, Александър Лешев и Александър Петков. На второ място се класира отново отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Цветина Цолова, Цветомира Кочева, Яница Георгиева и Господин Тонев. Ръководители на отборите са гл. ас. д-р Венцислав Л. Петров и гл. ас. д-р Виктор Токушев.

Previous Image Pause Next Image
В периода 11-13 май 2018 г. Юридическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира първото по рода си национално състезание за студенти по право за решаване на наказателноправни казуси Отборът Alma mater на Софийския университет в състав: Християн Иванов - капитан, Ангелос Триандос, Янка Косарова, Калина Трифонова и Мирела Александрова спечели първото място на състезанието. На второ място се класира отборът Dominus litis на Софийския университет в състав: Симеон Стойчев - капитан, Християн Димов, Любомира Цветанова, Дарина Цветкова и Георги Стоев. Треньори на отборите на Софийския университет са ас. д-р Боян Бележкови и гл. ас. д-р Николета Кузманова. В състезанието участваха бъдещи юристи от Софийския университет, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Варненския свободен университет, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Академията на МВР. Състезанието се състоеше в симулиран наказателен процес, при който студентите представиха обвинение (в ролята на прокурори) или защита (адвокати) по реален казус и протече на три етапа на елиминационен принцип. За да бъдат младите хора максимално доближени до реалната среда, състезанието се проведе в Съдебната палата. Журито бе съставено само от действащи магистрати. Сред тях бяха заместник - главният прокурор Ася Петрова, съдиите от Върховния касационен съд Галина Захорова и Галина Тонева, съдиите от Софийския градски съд Анелия Щерева и Виолета Магдалинчева.
Previous Image Pause Next Image
Отборът на Софийския университет се завърна с две награди от престижното международно състезание по право на Европейския съюз - CEEMC. Отборът на Юридическия факултет на Софийския университет, в състав Божидар Пуков, Мария-Магдалена Маркова, Мартин Якимов и Владимир Стефанов, спечели две награди в престижното международно състезание по право на Европейския съюз CEEMC (Central and Eastern European Moot Court Competition), провело се в периода 20 – 23 април 2018 г. във Вроцлав, Полша. Софийският университет достигна до полуфинала на състезанието и беше отличен с две награди - „Най-добри писмени защити“ и „Най-добър оратор на състезанието“. Състезанието представлява симулация на преюдициално производство пред Съда на Европейския съюз, като се развива в писмена и устна фаза. Студентите имаха възможността да пледират пред съдии и генерални адвокати от Съда на Европейския съюз. Съдийският състав включваше представители на Общия съд на Европейския съюз - Ян Пасер, Кристина Ковалик-Банчик, Александър Корнезов, генералните адвокати към Съда на Европейския съюз Елионор Шарпстън и Михал Бобек, както и редица практикуващи юристи от международни адвокатски кантори и членове на The Honourable Society of the Inner Temple . Отборът на Юридическия факултет спечели наградата за „Най-добри писмени защити“, с която се отличава най-добре структурираният и аналитичен текст в подкрепа на позицията на всяка една от страните в производството по преюдициално запитване пред Съда на Европейския съюз. С индивидуалната награда „Най-добър оратор на състезанието“ беше отличена Мария-Магдалена Маркова, студент в 3 курс. Това отличие предоставя възможност на Мария-Магдалена Маркова да стажува в кабинета на генералния адвокат Елионор Шарпстън в Люксембург, под чието ръководство се провежда цялото състезание. Подготовката на отбора на Софийския университет протече под ръководството на Цветелина Байрактарова и Мартин Бъбаров, докторанти в Юридическия факултет.
Пореден успех за студенти на Юридическия факултет на Софийския университет. На 14 и 15 април 2018г. в Съдебната палата в гр. София се проведоха финалите на ежегодното Национално състезание по гражданско и търговско право. На финал бяха допуснати 8 отбора от 3 факултета в страната. Първото място бе убедително спечелено от отбор на Софийския университет в състав Ана Петрова (5-ти курс), Емануил Колев (5-ти курс), Натали Тодорова (5-ти курс) и Петя Норова (5-ти курс). В състезанието взеха участие още 4 отбора от Софийския университет, които също се представиха достойно, като Александър Лешев от 4-ти курс спечели наградата за "Изгряваща звезда". Тази година казусът беше свързан с договор за превоз с международен елемент. На финала организаторите обявиха, че в бъдеще състезанието ще носи името на доц. Кристиан Таков.

Студенти на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечелиха призови места в Националното студентско състезание за есеистични разработки на тема „Адвокатурата – гарант за защита на правата”. Състезанието беше организирано по повод на 120-годишнината на Софийска адвокатска колегия. По време на официалното отбелязване на юбилея и на Деня на българската адвокатура на 23. ноември САК отличи с първо място студента от 5-ти курс Ана Петрова за разработката й на тема „Ролята на адвоката за ефективния достъп до правосъдие. Безплатна правна помощ”. На трето място бе класирана Марийола Зехирева, също студент от 5-ти курс, с разработката „Защитникът в наказателния процес - гарант за защита на правата”.
БЛЕСТЯЩО УЧАСТИЕ НА ОТБОРА НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МЕДИАЦИЯ

Отборът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” представи достойно своя университет на първото по рода си Национално състезание по медиация. Състезанието бе организирано от Центъра за разрешаване на спорове като част от инициативите за популяризиране на медиацията, в рамките на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация", финансиран от фондация „Америка за България", изпълняван от Центъра за разрешаване на спорове за периода 2016-2019г. Събитието се проведе в периода 16-17.11.2017 г. в хотел Черно море, град Варна и в него се включиха 22 отбора от 10 университета от цялата страна.

От своето успешно представяне на състезанието, отборът на Софийския университет се завръща със следните отличия:

1.Най-добре представил се отбор;

2.Най-добър медиатор;

3.Най-успешна преговорна стратегия на екип адвокат-клиент;

4.Най-добър треньор;

Представители на университета включиха:

1.ТЕОДОРА МИХАЙЛОВА ПЕЙЧЕВА, студент от IV курс на Юридическия факултет, специалност право;

2.ЕЛЕНА ИВАНОВА МАНОЛОВА, студент от IV курс на Юридическия факултет, специалност право;

3.ГЕОРГИ БРАНИМИРОВ РАДАНОВ, студент от III курс на Юридическия факултет, специалност право;

4.ЮЛИЯ БРАНИМИРОВА РАДАНОВА – бивш възпитаник на СУ, медиатор и адвокат, треньор на отбора.

Благодарствено писмо от треньора на отбора Юлия Раданова за приноса на правната информатика

От 6 до 13 септември 2017 г. в с.о. Арапя, община Царево ще се проведе 28-то издание на ШКОЛАТА на студентите и преподавателите от Юридическия факултет на СУ"Св. Климент Охридски" "Модерното общество" Тема: „Право и Moрал” Научен ръководител: проф. д-р Огнян Герджиков Срок за кандидатстване: 20 юли 2017 г. Условията и реда за участие можете да откриете на адрес: www.shkolata.com Класираните кандидати ще получат възможността за творческа изява в различни дискусионни области на правната наука. Вашите запитвания можете да отправите чрез e-mail на: info@shkolata.com Очакваме ви!
На 13 април 2017 г. в гр. Бургас се проведе Седмото междууниверситетско състезание по решаване на казуси по гражданско и търговско право, организирано от Бургаския свободен университет. Участие взеха 14 отбора от 7 университета - Софийски университет "Св. Климент Охридски", ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", УНСС, ПУ "Паисий Хилендарски", РУ "Ангел Кънчев", ВСУ "Черноризец Храбър" и БСУ. Първото място бе убедително спечелено от отбор на СУ "Св. Климент Охридски" в състав: Снежанка Балджиева, Деян Петров, Петя Норова и Ангелос Триандос. Другият отбор на СУ "Св. Климент Охридски", състоящ се от Виктория Досева, Станимира Велева, Емануил Колев и Александър Петков, също се представи отлично и бе на крачка от класиране в челната тройка. Ръководител на отборите бе гл. ас. д-р Венцислав Л. Петров.
На 17.11.2016 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе официалното награждаване на победителите в първата олимпиада по езикова култура и медиация за студентите юристи от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - „Грамотните СУбекти“ 2016.

В тази страница ще намерите подробности за проявата.

 

 Съобщения

collapse Вид : 1. Много важни ‎(7)
Общо събрание на Юридическия факултет - 15.10.2019 г., 12 ч.
Програма на проф.Вълчев-Декан на ЮФ
Решение на ФС от 18 юни 2019
КЛЕТВА НА ПОСВЕТИЛИТЕ СЕ НА ПРАВОТО
Решение на ФС на ЮФ от 16 април 2019
Стипендиантска програма ,организирана от Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко.“
Акредитация на Юридически факултет
collapse Вид : 2. Учебни - администрация ‎(19)
Лекции на студентите от задочно обучение
Лятно училище по права на човека
Награда от Висшия Адвокатски съюз
Допълнителна селекция по програма ЕРАЗЪМ за летния семестър на уч.2019/20 год.
СТАЖ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СОФИЯ-ГРАД
Стипендия „Кристиан Таков“
График за записване на студентине от горните курсове за уч.2019/2020
Прием на документи за магистърски програми за уч. 2019/20 г.
Държавни изпити за специалност Право-първа държавна сесия
Еразъм-практики за учебната 2019-2020 година
Казуси за държавен изпит за бакалаври специалност МО-2019
Диплома по английско право,издадена от Британския правен институт
Информация за студенти относно електронните системи на Университета
Плащане на семестриални такси чрез СУСИ
програма CEEPUS
Трето място на финалите на EUROPA Moot Court Competition за отбора на ЮФ.
Конспекти за държавни изпити-специалност "Право"
Указания от отдел "Студенти"
Заявка за изпитен протокол
collapse Вид : 4. Научни прояви ‎(2)
Състезание по право,организирано от адвокатска кантора Kinstellar Sofia
обучение на млади юристи